Fakty o dovodoch ktore su pricinou vojny v Lybii


 Skutocne dovody vojny v Lybii
Paul Pomytkin
Vojna ma vzdy svoj sled pricin a udalosti ktore ju sposobuju. Aj ked agresor neoznami dovody svojeho konania pravda sa skor ci neskor ukaze a nemozno ju ukryt. Bieloruska televizia  spracovala dokumentarny film ktory odhaluje priciny vojny v Lybii!
Co vlastne pravda znamena – cim je pravda vacsia tym menej su potrebne komentare na jej vysvetlenie! Takze tu v tomto dokumentarnom filme sa o tom uistite. Hovorite ze Zapad potrebuje Lybijsku ropu? Moja otazka znie preco hlavny sponzori tejto vojny Sarkozy su firmy predavajce “cerstvu vodu” ? Odpoved som nasiel v jednom serioznom clanku. Prave bol u mna v ” preklade”, a taktiez som zvazoval ze este zozeniem  nejake dalsie doplnkove informacie, ked zrazu dnes mi jeden priatel pripravil tento film …
To najdolezitejsie k tomuto filmu su mnohoznacne “a stare zname” fakty ako je podlost a pazravost Zapadu. Tieto fakty jasne ukazuju a preukazuju PRAVDU: preco zapad oznacil Muammara Kaddafiho  – ” neovladatelnym “. Doporucujem kazdemu aby si tento film pozrel a pozorne vypocut kazde slovo autora tejto nahravky. Potom kazdy pochopi hlbsi zmysel tohto uzasneho materialu, ktory sa touto temou zaobera.  Pozrite si teda cely dokument o Lybii na svojich obrazovkach. Potom uvidime viac a viac sa utvrdime v tom, ze :   Rusko nepotrebuje Lybiu ale naopak Lybia potrebuje Rusko – ak sa na to pozrieme hoc aj z uhla obchodneho a ekonomickeho benefitu.  A to by malo byt zakladom tejto politiky. My (Rusi), vsak zradzame nielen priatela a spojenca ale taktiez skutocny “Africky Klondike – (zlatu banu)” a to zo vsetkych uhlov pohladu ci uz z ekonomickeho alebo narodnej bezpecnosti!
Teraz pozname skutocny pravdu, dovod  a pricinu o Lybijskej vojne. Zatriasli predovsetkym nasou ignoranciou: Co vieme o Lybii? Ukazuje sa ze to co vidime a pocujeme  je vlastne po prvy raz, vskutku ako – “vynajdenie  svetla”. Vdaka  vam “……media! “
Odpoved je jednoznacna: preco media skryvaju tieto fantasticke premeny v Afrike ktore Kaddafi v Afrike vykonal? Meniac jej tvar podla vole bozej,  ….
Zaroven a pre tu istu pricinu Dokumenty ktore uvadzam nizsie  vyzeraju ako obvinenie Zapadu a odhaluju skutocnu pricinu a dovod tejto podlej vojny v Lybii. Kaddafi a Lybijcania su “vinny” iba tym ze Zapad ma chut na ich geograficke a prirodne bohatstvo!
(Autor) PS: Idem vytvorit tuto stranku a zaplnim ju faktami a na vrch dam tak, aby to vsetci videli: v mene coho  sa tato vojna vedie, v mene Zapadu a medzinarodneho gangu kriminalnikov zastresenych OSN?  Stranka bude vytvorena tak aby sme stale zvrchu mohli doplnat fakty o Lybii  a pridavat aj tie co ste vytvorili vy!

Film -Skutocny dovod vojny v Lybii (Rusky bez prekladu, hlavne fakty su vsak zahrnute v tomto clanku vid. nizsie)


Vodny projekt

Vynimocny material o Vodnom projekte v Lybii s mapou

 

September 1, 2010 – Vyrocie otvorenia hlavnej sekcie Velkej Lybijskej umelej rieky. O tomto projekte Lybijske media prilis vela  neinformovali a mimochodom je to velkolepejsi projekt ako ktorykolvek iny obrovsky projekt. Stal 25  miliard americkych dolarov. Media  odmietli  uznat ze  Lybia s malou populaciou, kde je iba 6 millionov ludi mohla dokazat bez pomoci Izraelskeho ‘Komonvelsu’ a bankerov. Nepoziciali si ani halier.

V 60 tych rokoch boli v Saharskej pusti objavene styri giganticke podzemne zasobarne vody.

Schema:

Schema:

1). Kufra, vodny zdroj zasob vody,

2). SIRT, vodny zdroj zasob vody,

3) Morzuk, vodny zdroj zasob vody,

4). Hamada, vodny zdroj zasob vody.

Prve tri obsahuju 35 TISIC KUBICKYCH KILOMETROV VODY!

Vlada Kaddafiho rozhodla ze urobi rozvod tejto vody tak, aby sluzila ludom.  K tomu bolo potrebne vykonat obrovske mnozstvo prace.

V oktobri  1983, bol projekt upraveny a bolo ustanovene, ze voda bude rozvedena z juznej Lybijskej casti, kde sa podzemne jazero nachadza do industrialnych casti severnej Lybie.

V roku 1996, bol rozvod artezskej vody zabezpeceny do domov v hlavnom meste Tripolis!   (Tripolis v Greckom jazyku znamena tri mesta ktore zrejme neskor boli zlucene do jedneho).

Pri otvaracej reci Kaddafi  okrem ineho povedal..: “.. Toto je nasa odpoved USA, ktory nas obvinuju ze sa zaoberame iba terorizmom.”

USA doteraz vzdy obvinila druhych z toho, v com su intezivne sami zapleteny. Tato jedinecna vlastnost a najvyssia uroven hrubosti sa nazyva DRZOST.

Tento vodny projekt takehoto rozsahu sa nazyval  “osmy div sveta”. Denne poskytuje – 5 millionov kubickych metrov vody napriec pustou a velkolepo rozsiruje zavlazovane uzemia. 4000 kilometrov rur su hlboko zaryte v zemi aby boli uchranene pred ziarou slnka. Vsetko co bolo potrebne k realizacii tohto projektu bolo vykonane prevazne v Lybii. Nic nebolo zakupene vo “Svete cislo jedna”, ktory nikdy nepomoze rozvojovym krajinam aby povstali z biedy, a ak tak aj nahodou urobia tak podmienky takehoto kontraktu su zotrocujuce pre krajinu.

USA taktiez pozorne dozerali na to, aby nikto nemohol Lybii pomoct. Sovietsky zvaz vtedy taktiez nemohol pomoct nakolko skoncil so svojim ucinkovanim. Podzemna voda sa cerpa z 270 sacht ktore su hlboke stovky metrov. Cena jedneho kubickeho metra vody je – 35 centov (us dolara). Zatial co Zapad predava Lybii odsolenu morsku vodu za cenu od 3.75 dolarov vyssie. Momentalne Lybia uz viac nemusi kupovat vodu z Izraelskeho “Komonvelsu” .

Vedci odhaduju rezervy vody ktore su ekvivalentom dvestonasobku ROCNEJ splavenej vody v rieke Nil! Cielom Kaddafiho Lybijskej vlady bolo vytvorenie  zdroja polnohospodarskeho bohatstva.  Poculi ste niekedy o tom?

Jediny clanok v anglickej tlaci bol odsek nazvany Podzemna ” Fosilna voda”; a vysiel v  National Geographic, v maji 2010,  a este jeden s nazvom “Lybia spustila Velku umelu rieku” od Marcia Merry, vyslo v Intelligence Review, septembri 1991

Kaddafi  bol pri otvaracom ceremoniali dalsej sekcie tejto umelej rieky prveho septembra 2010 kde okrem ineho povedal:

“Po tom co Lybijsky narod dosiahol, sa hrozby USA voci Lybii zdvojnasobia!”  ,,,  Po tomto uspechu sa Americke hrozby voci Lybii zdvojnasobia..  Znie to ako vestba!

****

Podme vsak trochu odhadovat a kalkulovat.

1. Cerstva a dosazitelna voda (je hodnotnejsia ako zasoby ropy, ale vsetko pekne po poriadku..) – odhadovana hodnota od 10 to 150 trillionov US dolarov

2. Zasoby ropy – 45 miliard barrelov ako potvrdeny priemer – (s vylucenim 100 dolarov za barrel) o hodnote – $ 9 trillionov US dolarov

3. Zasoby plynu – presne cislo odhadu nie je zname, ale potvrdene cislo rezerv je – 1.1-1.3 trillionov kubickych metrov za aktualnu cenut 400 US dolarov za  1 000 kubickych metrov – dalsia polovica Triliona US dolarov.

4a. Snaha Kaddafiho vyviest Africky kontinent z podrucia uzernickych US bank prostrednictvom vytvorenia Centralnej Africkej banky.
4b. Snaha Kaddafiho vyviest Afriku spod vplyvu zapadu na preorientovanie sa na BRICS : China, India, Brazil, Russia, South Africa.
4c. Snaha Kaddafiho zaviest Zlaty dinar ako menu pre medzinarodne transakcie –  hruby odhad je 4a + 4 b +4 v  v trillionoch dolarov rocne ako ubytku pre  “civilizovanejsich “, aj ked je to dost podhodnotene.

5. Tuzba ” civilizovanejsich ” mat vreckove jeden a pol miliardy dolarov z Lybijskych suverejnych fondov v depozitoch bank tych “civilizovanejsich” a oddanych viere “civilizovanejsich” a ich investicnym bankam a fondom.

6. Kaddafi pozadoval od Americkych a Britskych spolocnoti kompenzaciu za ekonomicke straty z dosledku nespravodliveho uvalenia sankcii voci Lybii  v rokoch   1986-2004 (je to priblizne 20+30 miliard dolarov)

7. Tuzba “civilizovanejsich”a ” demoktatickejsich ” priskrtit najuspesnejsiu krajinu Afriky  (v prijme na jedneho obyvatela a rovnosti rozdelovania prijmov – Giniho index),  co poukazuje na spravnost socialistickej cesty tejto casti vyvoja, ktora je v zhode s fundamentalnou cestou Arabskych monarchii. (Ako tento bod “zhmotnit a financne vyjadrit “- neviem. Odvolavame sa na  “nehmotne aktivity” – straty imidzu.)

8. Tuzba ” civilizovanejsich” vytlacit z Afriky Cinskych, Indickych, Brazilskych a Ruskych konkurentov. – Dalsia polovica Trilionicku rocne …

Zabudli sme na nieco?

“USA bude robit vsetko pod inou zamienkou, ale skutocny dovod je drzat Lybijcanov pod utlakom a v kolonialnom stave.” Spojene  Staty sa budu ospravedlnovat a vyhovarat,  avsak  skutocny dovod je zastavit  uspechy a drzat ludi v Lybii utlacovanych.

V porovnani  so susednym Egyptom, kde pocas uplynulych 20 rokov boli vsetky projekty na zlepsenie zavlazovania a dodavky vody sabotovane Svetovou Bankou a  Medzinarodnym menovym fondom (International Monetary Fund – IMF) a taktiez  Anglo-Americkym sionistickym zaujmom v pozadi.  Svetova Banka ( World Bank ) a  IMF, napriklad zablokovali konstrukciu kanala na Bielom Nile – Jonglei Canal – v Juznom Sudane, a tam sa to zacalo aj s celym obsadenim.

Khaddafi prizval vsetkych usadlikov (z Egypta), ktorych je 55 milionov a vsetci ziju v preludnenych oblastiach pozdlz brehov rieky Nil, aby prisli a pracovali pre Lybiu. 95% uzemia Lybie tvori pust. Nova Umela rieka otvarala velkolepe moznosti vyvoja pre tuto zem. Vlastny vodny projekt bola facka ktoru ustedrila Lybia Svetovej banke a IMF a sionizmu.

Kedysi aj Sovietsky zvaz daval facky anglicky hovoriacemu globalnemu sionistickemu imperiu.  Svetova  Banka a  ministerstva USA sa drzia iba svojich projektov typu ” Blizkovychodny Vodny summit ”  napriklad ten, ktory bol v novembri (2010) v Turecku, a cez ktore sa snazi urobit obchody iba s desaltovanou (odsolenou) vodou v Saudskej Arabii za cenu 4 dolare za kubicky meter (pozn. Lybia 35 centov za kubik a za kvalitnu vodu, ak ste mali moznost pit odsolenu vodu viete o com sa tu pise). USA benefituje z nedostatku vody –  zvysuje to totiz cenu. Washington a Londyn skoro zinfarktovali ked sa dozvedeli o Vodnom projekte Umelej rieky  v Lybii. Londynsky ” Financial Times ” zautocil s obvyklym nepriatelskym tonom, vraj ze projekt znamena h…vno lebo je to “Kaddafiovsky projekt. “

***

Tak a teraz chapete vsetko, Watson..:-), co skutocne lezi za retorikou invazie do Lybie, zahranicnych zoldakov, a ich programovo-nepriatelske media ako ich oni oznacuju “rebeli.”

Na dovazok venujte pozornost informacii ze cena odsolenej vody  navrhnuta  Izraelsko, Europsko, Americkymi firmami pre Africanov je od 3.75 do 4.00 dolarov za kubicky meter. Zasoba troch vyssiespomenutych zdrojov zo styroch v Lybijskej podzemnej zasobarni obsahuje 35,000 kubickych kilometrov  alebo ak chcete 35 trillionov kubickych metrov vody po styri dolare za kubik ( $ 4) – Cini to  140 TRILLIONOV US DOLAROV “strateneho profitu” pre ” najcivilizovanejsich “.

Mimochodom a pre porovnanie, globalne dodavky pitnej vody v riekach a jazerach ktore boli predtym odhadnute  su 231 000 kubickych kilometrov vody  (zial neuvadza sa  ci je to vratane podzemnych zasob vody alebo nie). Z toho je najvacsie sladkovodne jazero  je – 23 tisic, a vsetky (ostatne) velke jazera  – 22.7 tisic.

Tak a teraz porozmyslajte ake  hodnotne su prirodne zdroje v Lybii.

Na porovnanie  – preukazane zasoby ropy Lybie su – 5.1 miliard ton za aktualnu cenu 700 us dolarov za tonu  –  je iba 3.5 trilliona US dolarov. Porovnajte toto s cenou vody hoc aj za cenu 35 centov  za kubik ktore ustanovil Kaddafi a nie  4 dolare za kubik ako  ponukaju Zapadny “dobrodinci” – dostanete sumu 10 trillionov dolarov, presne tak trojnasobne viac ako ako trhova hodnota Lybijskej ropy.

A to ma byt – vo vrecku ” najcivilizovanejsich”” dobrodincov ” ? ??!!! 

Dalsi fakt:  Lybijska ropa je  niekolkonasobne lacnejsia v procese spracovania  na benzin (kvoli jej cistote) ako ine druhy ropy. Informacie su dosazitelne v sieti ako (ropa,  a pod..). Chapem,, ak to “rozbalite”  a pridate k predoslym faktom  (kalkulaciu ceny a naklady na vyrobu benzinu, tak dostanete dalsie zisky), bude to dokonca mohutnejsia päsť proti NATO.

II. Velky Vodny projekt Kaddafi

October 18, 2011

Velka umela rieka – jeho najvacsi ambiciozny projekt Lybijskej Jamahirie –  siet vodovodnych rur ktore zasobuju regiony s nedostatkom vody severnu industrialnu cast Lybie cistou pitnou vodou z podzemnych rezervoarov oaz nachadzajucich sa v juznej casti krajiny. Podla nezavislych expertov, je to svetovy najrozsiahlejsi inziniersky projekt, ktory v sucasnej dobe existuje. Tak malo  poznany projekt vdaka faktu ze Zapadne media skryvaju jeho malickost a nadovazok projekt vedie aj co sa tyka jeho hodnoty  ako svetovo najrozsiahlejsia budovatelska aktivita: projekt stal 25 miliard US dolarov.

Kaddafi zacal s pracami na projekte v 80 tych rokoch a po tazkostiach a bojoch na zaciatku bol nakoniec zrealizovany. Poznamenavame ze na vystavbu celeho systemu nebola minuta ani ‘penny’ zo zahranicnych zdrojov financii. Tato skutocnost je isto podnetna nakolko kontrola nad vodnymi zdrojmi sa coraz viac stava vyznamnym faktorom svetovej politiky. Je aktualna vojna v Lybii prvou vojnou o pitnu vodu? Nakoniec je za co bojovat! Umela rieka je zalozena na cerpani vody zo 4 velkych zasobarni, ktore sa nachadzaju v oazach Hamada, Kufra, Morzuk a Sirt, obsahujucich priblizne  35 000 kubickych kilometrov artezskej vody! Takyto objem by mohol kompletne prikryt teritorium krajiny velkej ako Nemecko (plosne) a co do hlbky rezervoaru okolo 100 metrov.  Posledne studie dokazuju ze produkcia vody z artezskych studni v Lybii je dostatocna na to aby vystacila na takmer 5 000 rokov!

Nadovazok tento projekt so svojou rozsiahlostou mozeme kludne nazvat “Osmy div sveta”  pretoze poskytuje rozvod vody 6.5 miliona kubickych metrov pitnej vody denne napriec pustou, (aka hrozna je to cesta na to aby voda mohla zavlazovat pustnu zem). Tento projekt sa neda porovnat s nijakym inym projektom ktory bol vykonany napriklad  Sovietskou republikou v  Centralnej Asii, aby tam zavlazovali bavlnikove plantaze vodou  co priviedlo Aralske jazero ku katastrofe. Zakladnym rozdielom Lybijskeho zavlazovacieho projektu je, ze pouziva takmer nevycerpatelne podzemne zdroje a nie povrchove vodne zdroje, ktore su nachylne  na skody sposobene a to vo velmi kratkom case. Transport vody sa deje v uzavretom okruhu 4000 kilometrov ocelovych rur, zakopanych hlboko v zemi. Voda je z artezskej nadrze pumpovana z 270-tich studni z hlbky niekolko stoviek metrov. Jeden kubik krystalovo cistej vody z Lybijskych podzemnych zdrojov zaratavajucich v cene vsetky naklady od produkcie a transportu stal (pred vojnou) 35 (americkych) centov, porovnajte tuto sumu s cenou vody vo vacsich mestach …..atd). Ak berieme do uvahy cenu kubika vody v Europskych krajinach (je to okolo 2 Eura za kubik vody). Hodnota vody z artezskych nadrzi v Lybii je hrubo odhadovana na 60 miliard Euro. A urcite budete suhlasit, ze trend zdrazovania pitnej vody a jej ceny moze vodu urobit ovela zaujimavejsiou komoditou ako je ropa.

Pred vojnou Umela rieka zavlazovala 160000ga vyzadovanych na polnohospodarsku kultivaciu, dalej na juhu bola odvedena do povrchovych kanalov/zlabov urcenych na napajanie zvierat, a hlavne treba spomenut ze voda bola rozvadzana do miest, predovsetkym Tripolisu.

Tu su uvedene  najdolezitejsie datumy z historie Lybijskeho zavlazovacieho projektu “Umelej rieky”  priznane v roku 2008, Guinnessovou knihou rekordov, ktora reorganizovala svoje “najvacsie na svete”:
• 3 oktober 1983 –  zvolane Generalne zhromazdenie ludovych zastupcov v Lybii na vykonanie mimoriadneho stretnutia, ktore oznamilo financovanie projektu.
• 28 august, 1984 – vodca Lybie spusta projekt, prvy kamen.
•26 august 1989, – druhy stupen projektu konstrukcia zavlazovacieho systemu.
•11 september, 1989 – voda prudi do rezervoaru v Adzhdabiya.
•28 september, 1989 – voda prudi do rezervoaru v Grand Omar Muktar-.
• 4 september, 1991 – voda prudi do rezervoaru v Al-Gardabiya.
• 28 august, 1996 – zaciatok zasobovania Tripolisu pitnou vodou.
• 28 september, 2007 – voda sa dostava do Garyan.

V dosledku skutocnosti ze susedne krajiny Lybie ako su Egypt a pod trpia nedostatkom vody, bude logicke domnievat sa, ze Jamahiria s jej vodnym projektom bola schopna vyrazne expandovat svoj vplyv v regione a neskor aj zasluhou zavlazovanych polnohospodarskych poli. Vplyv,  ktory zacal najprv  na susedne krajiny (pozn. neskor sa vplyv rozsiril aj dalej v Afrike). Vzhladom k tejto skutocnosti so proces ekonomickej nezavislosti severnej casti Afriky udial pomerne rychlo. Kaddafi taktiez vyzyval obyvatelov Egypta aby prisli a pracovali na Lybijskych poliach.

Vodny projekt bol skutocnou fackou Lybie celemu Zapadu, takisto Svetovej Banke U.S. statnemu aparatu, ktory pretlacaju iba projekty na odsolovanie morskej vody v Saudskej Arabii s cenou 4 dolare za kubik. Je zjavne ze Zapad  ziskava na “nedostatku vody” a to odraza jej vysoku cenu.

Je vhodne za povsimnutie ze, minuly rok  1 septembra 2010, pri vyroci spustenia vystavby Umelej rieky  Kaddafi povedal: “toto je teraz uspech Lybijcanov ktory ocividne zdvojnasobi hrozby USA voci nasej krajine!”  Nadovazok zopar rokov dozadu Kaddafi prehlasil ze Lybijsky zavlazovaci projekt bude “najvaznejsiou odpovedou Amerike ktora neustale obvinuje Lybiu zo sympatizovania s terorizmom a existencie petrodolarov.” Vyznacny fakt je aj podpora tohto projektu od Egyptskeho ex- prezidenta Mubaraka. Isto to nie je nahoda….

preklad robsaleh

http://zenapieviska.blogspot.com/2011/03/blog-post_10.html

http://community.livejournal.com/aftershock_1/76891.html

http://stalin-ist.livejournal.com/246329.html

http://poorrichards-blog.blogspot.com/2011/03/virtually-unknown-in-west-libyas-water.html