Dolezite zahranicne informacne zdroje-linky 2. cast


Pokracovanie  2. cast niektorych, zahranicnych zdrojov informacii s vylucenim “media whores”:

Libya SOS:

Vyborny zdroj informacii diania v Lybii. Informacie nie su dodavane sekundovo online, za to vsak vierohodne a postacujuco presne. Mensie nepresnosti sa objavuju v kazdom zdroji akokolvek sa snazite proti tomu bojovat. Zijeme v dezinformacnom veku ci periode. Zdroj uvadza veci priamo a niekedy mozu na nas posobit drsne ci drasticky. Komentare, uvahy a vyzvy su seriozne. Blog posobi dost dlho a ma vybornu databazu obrazovych, klipovych zdrojov a sprav. Stranka informuje v anglickom jazyku.

LINK na stranku: http://libyasos.blogspot.com/ 

***************************************************************************************

Algeria ISP:

Vyborny zdroj informacii z Afriky, hlavne Tuniska, Alzirska, Maroka a urcite  priamo z Lybie. V case  Kaddafiho popravy bol zdroj hacknuty a niekolko dni ochromeny. Dnes uz funguje znovu spravne. Okrem toho na stranku utoci vela negativnych komentatorov ktory sa snazia devalvovat hodnotu vzacnych a vacsinou presnych sprav. Stranka funguje systematicky a velmi rychlo podava cerstve informacie nasledkom coho sa moze stat, ze obcas “vcucnu” aj nejaku dezinformaciu predtym umyselne vypustenu do sveta. Stranka sa k tymto zalezitostiam vracia a usmernuje ich a zdovodnuje spravy o tychto dezinformaciach. Nevyhodou je pre zaciatocnika to, ze sa spravy objavuju na stranke v roznych “kolonkach”. Najvhodnejsie je sledovat vlakno vlavo hore “horuce alebo hot”. Stranka informuje vo francuzskom jazyku.

LINK na stranku: http://www.algeria-isp.com/

***************************************************************************************

ANNA – Abkhazian Network News Agency:

Dobra stranka, zberac informacii, blogov a clankov. Hodnotne informacie tykajuce sa roznych krajin. Doraz je na moslimske krajiny a pripadne konflikty v nich. Hlavne Syria, Lybia, Irak a pod. Nevyhoda: Pomalsie informovanie a castejsie vypadky. Stranka/blog je napojena na Ruske informacne stranky a blogy. Stranka informuje v ruskom jazyku.

LINK na stranku: http://anna-news.info/

***************************************************************************************

Morris Hermann – You Tube

You Tube-Morris Herman. Clovek ktory sa zaobera vykladom situacii diani a vztahov medzi nimi. Predovsetkym tam, kde sa jedna o  vojnove konflikty, alebo o mozne konflikty, zdroje problemov, “citlive” oblasti Afriky a Stredneho vychodu. Lybia, Syria, Irak, Izrael, Iran a pod. Snazi sa najst zdovodnenia  a vysvetlenie aj vo vztahu k nabozenskym a historickym vazbam a vdaka svojim kontaktom a debatam s informacnymi zdrojmi a hostami sa mozete dozvediet vela nekonvencnych zaujimavych informacii. Nemusite sa vzdy stotoznoval s vykladom, ale treba uznat pravo kazdeho cloveka na svoj vlasny nazor a uvahu. A jeho uvahy su vacsinou vystizne a hostia az na male vynimky jedinecny. Tuto stranku povazujem za vynikajucu a s oblubou si vypocujem a pozriem vzdy nove prispevky od Morrisa (a ako vidiet na “blogovom trhu” nie som sam). Pouzivany jazyk-Anglictina.

LINK na stranku: http://www.youtube.com/user/108morris108

**************************************************************************************

Corbett Report – You Tube

James Corbett vedie zaujimave rozhovory a politicke debaty a velmi logicky analyzuje aktualne situacie. Jeho velkou silou je, ze berie do uvahy vzajomne suvislosti a nezaobera sa relativne menej podstatnymi informaciami ktore cloveka zavadzaju a vytiahnu ho prec od “stopy”.  Zaobera sa urcitymi “vypichnutymi”  faktami a informaciami a dianim. Je castym “Skypovym” hostom na  Press TV a hlavne Russia Today. Jeho politicke analyzy zo Stredneho Vychodu su velmi cenene. Komunikuje v Anglickom  jazyku.

LINK na stranku: http://www.youtube.com/user/corbettreport/videos

*************************************************************************************

Russia Today:

Anglicky (aj Arabsky) hovoriaci televizny satelitny kanal je obdobou “cestnejsiej Al Jazeery”. Z toho dovodu existuju dve  satelitne stanice a prehovaraju k obyvatelom krajin byvaleho Sovietskeho zvazu ale aj inym.  V sucastnosti je “Russia Today”, alebo aj arabska “Rusia Liom”  zdrojom lepsich informacii ako najdete v  mainstreamovych “Media whores” ako su Al Jazeera, BBC a spol. Televizny kanal sa ci chce alebo nie musi snazit prehovarat k svojim divakom a fanusikom  a tym sa dostava do eteru aj dost slusna cast menej filtrovanych sprav a informacii. Tento kanal ma vsak viac ci menej skryty podton ktory by som nazval “sionisticko-chodorkovskeho syndrom”, je nestabilny a preto niektore spravy treba brat s rezervou.

LINK na stranku: http://rt.com/news/today/

LINK na You Tube: http://www.youtube.com/user/RussiaToday/videos

**************************************************************************************

Pokracovanie…………………