Spravy: Syria, Libanon 11. februara 2012


Boje proti teroristom sa zo Syrie sa presuvaju aj na sever Libanonu. Salafisti   z Libanonu (Salafi a Wahabi-nabozenske vetvy podporovane statmi z Perzskeho zalivu, Saudska Arabia, Spojene arabske emiraty a Qatar, ktory im okrem zbrani a streliva dodavaju tymto extremnym skupinam aj mastnu financnu podporu) za vydatnej podpory Saada Haririho (pozn. syn-nepodarok Rafika Haririho byvaleho premiera Libanonu), uz dlhsiu dobu  zasobuju teroristicke opozicne skupiny v Syrii zbranmi, municiou, vybusnymi zariadeniami a novymi clenmi. Libanonska armada konecne posiela na severnu hranicu svoju armadu, aby kontrolovala hranicu a aby zabranila pasovaniu zbrani a prechodu teroristov na uzemia Syrie.

Aktualne informacie Libanon-sever krajiny:

Tazke boje su medzi Bab al-Tabbaneh a Jabal Mohsen casti mesta Tripolisu ( pozn. myslene Libanonskeho mesta Tripoli. Nazov pochadza z Greckeho  Tri-polis=tri mesta ktore sa dohodami, vojnami a casom zlucili do jedneho presne tak ako sa to udialo v Lybijskom Tripolise).  Dvaja ludia su mrtvy a 18 dalsich zranenych. 14 vojakov Libanonskej armady je zranenych. Niektory su vo velmi vaznom stave. Od 16:00 je dohodnute utlmenie bojov, ale aj tak je v Tripolise pocut explozie a strelbu.

http://www.almanar.com.lb/english/adetails.php?eid=45279&cid=23&fromval=1&frid=23&seccatid=14&s1=1

Aktualne informacie Syria:

(1) Nasledkom vcerajsich atentatnickych explozii v Syrskom meste Aleppo zahynulo 28 ludi a zranenych bolo dalsich 235 osob. (Agentura SANA).

(2) Teroristicke skupiny sa vo svojich planoch zamerali aj na Syrskych intelektualov, technikov, a medickych expertov. Ich obetou sa stal  Dr. Issa al-Kholi, riaditel nemocnice Hamish v Damasku. Podla informacii  bol zastreleny skupinou teroristov pred svojim domom.

http://www.sana.sy/eng/337/2012/02/11/399718.htm