Dolezite zahranicne informacne zdroje-linky 1. cast.:


Uvadzam prvu cast dolezitych informacnych linkov. Neuvadzam Zapadne a Europske linky ani “media whores” V pripade, ze  su v jazyku v ktorom nekomunikujete orientacne vam pomoze aj Google prekladac hoci je povrchny a nepostacujuci. Hlavna myslienka prislusneho clanku sa vsak pri troche snahy da “vypichnut”. Na webe existuje ovela viac serioznych a neplatenych prekladacov:

PressTV.

Popis: Iransky informacny zdroj informujuci v anglickom jazyku. Spravy zo sveta, dobra vyvazenost. Viac sa orientuju na Blizky a Stredny vychod, ale nevynechavaju Europu a Ameriku (severnu i juznu). Vyborny a rychly zdroj informacii o diani v Irane, Syrii, Palestine, Libanone, Statoch Perzskeho zalivu a podobne. Slabsie informuju o diani v Lybii a Afrike ako takej. Lybijske spravy su z tohto zdroja su neskore, neuplne a slabe.

LINK:  http://www.presstv.ir/

**************************************************************************************

SANA-SYRIAN ARAB NEWS AGENCY:

Syrska informacna agentura. Komunikuje v arabskom a anglickom jazyku. Vierohodny vcasny a presny zdroj informacii zo Syrii a z okolitych statov. Spravy su umiestnovane nekomercne.

LINK na anglicku verziu : http://www.sana.sy/index_eng.html

**************************************************************************************

Fars News Agency:

Iransky zdroj. Informuje v anglickom jazyku: Hodnotenie: pomalsi a viac zamerany na domace dianie.

LNK: http://english.farsnews.com/farsnews.php 

************************************************************************************

AL Manar:

Libanonsky televizny, satelitny kanal. Komunikujuci v arabskom jazyku, ale internetove stranky su aj v anglickom jazyku-link prikladame.  Zameranie na domace spravy, Iran, Syriu, Bahrajn a hlavne na informacie tykajuce sa sionistickeho statu “Izrael.”  Tato televizna stanica patri siitskej casti Libanonskej populacie a mala vyrazny informacny podiel na informovani o diani a porazke Izraela vo vojne proti Libanonu v roku 2006. Jej zameranie je preto vyrazne orientovane tymto smerom.  Vcasne a presne spravy tykajuce sa spominanych krajin nezanedbavajuc US. alebo Europu. Vynikajuce a vierohodne informacie z Palestiny/”Izraela”. Nevyhody: Nedokonala informacia o Africkych statoch a uplne slaba informovanost o diani v Lybii.

LINK: http://www.almanar.com.lb/english/main.php

****************************************************************************************

MATHABA:

Vynikajuci zdroj diania o Afrike a Lybii. Clanky a informacie nie su formou sprav ale skor blogov, uvah, suhrn faktov a podobne. Z toho vlastne prameni urcity casovy sklz.  Clanky su vsak vierohodne a hodnotne. 

http://mathaba.net/world/

*****************************************************************************************

pokracovanie…….