Syria-spravy 9.februar 2012


pic.twitter.com/NYtV7ylTLybijsky rebel dostal v Syrskom Homse co mu patri.

(1) 128 Lybijskych rebelov je uz uvaznenych v Syrii. 50 je mrtvych a  priblizne 200 utieklo spat do Turecka cez Turecko-Syrske hranice.

(2) Pentagon a U.S. Centralne velitelstvo pripravuju “moznosti” pre Obamu na vojensky zasah voci Syrii.

20120209-041727.jpgZahranicny “zmeska” zoldnieri prezentovany ako “Syrsky rebeli”.

(3) Britske specialne jednotky (aj Katarske) su na zemi v Syrii. Organizuju a navadzaju rebelov presne tak, ako to robili s Lybijskymi rebelmi. Dodavali im informacny servis a back up (podporu). Cielom akcii je (aktualne) mesto v Syrii-Homs, iba 162 kilometerov Damasku ( DebkaFile).

20120209-035533.jpg

(4) Syria-Homs. Teroristi zautocili na univerzitu ElBaethv Homse. Clen Syrskeho parlamentu “Aboud Khalid” potvrdil zatknutie tuctu Tureckych dostojnikov v Syrii, ktorych ulohou bolo uviest do aktivity ozbrojene teroristicke skupiny v jednotlivych castiach Syrie. V interview pre televiziu Al Manar,  Aboud povedal, ze  Turecky premier Erdogan nemoze priamo vstupit do dohody so Syriou, nakolko by to vyzeralo ako “porazka” pre Turecko. (ALGERIA ISP / Syrian Truth)

(5) Rusko (Medvedev) vcera varovalo Francuzsko, aby nepodnikalo jednostranne kroky voci Syrii dodavajuc, ze zastupenie medzinarodnej komunity v tejto casti Blizkeho vychodu musi byt objektivne a vyvazene. http://www.presstv.ir/detail/225697.html

(6) OSN generalny sekretar  Ban Ki-moon povedal, ze LAS ho informavala, ze je pripravena obnovit misiu pozorovatelov v Syrii. http://www.presstv.ir/detail/225719.html

(7) Cinsky minister zahranicia v stredu odsudil (kriticke) prehlasenie Britskeho sekretara Williama Hague vo veci vetovania navrhu rezolucie voci Syrii na pode BR OSN. (SANA)