Lybia-Hnutie odporu 28-29. januar


Dnes boli v Tripolise v casti Abu Salim dalsie boje medzi rebelmi a LLA. Rano otvorili radu Hnutia zeleneho odporu v Tripolise (Abu Delgado). Snajpri Hnutia odporu LLA bunky al-Saqr Avhed ostrelovali baraky potkanov v blizkosti al-Merdum. Vcera v Tripolise LLA oslobodili z vazenia z Ain Zara 3 vojakov Hnutia zeleneho odporu a dvoch loajalistov z  al-Muazez. Boli poslany do bezpecia v Tunisku. Rebeli z Misuraty pisu po stenach rasisticke napisy namierene voci ciernej populacii z Tawargi.

Bani Walid: Potvrdena informacia o prezencii potkanich oddielov Abdelhakima Belhadj z Tripolisu  pri vychodnej vstupnej brane do mesta Bani Walid. Muzi kmena Warfalla nedovoluju potkanom vstup do mesta a su pripraveny mesto branit do posledneho dychu. V Bani Walid bolo rozdanych 100 000 strelnych zbrani, ako AK-47, ostrelovacie pusky, RPG, NF, dalej jedlo a pohonne hmoty. Mesto je odhodlane  branit sa.

To, co korporatne “media whores” neukazu. Skutocna revolucia sa zacala uz aj v Bengazi-klip 28.01.2012. Skandovanie « Allah, Maoummar, Libya wa Bass » sa teda “naplno” ozyva uz aj v Bengazi..

Katar strkajuc nos do vsetkeho diania, odsuhlasil spolu s US odsuhlasil ustanovenie novych  ludi loajalnych Kataru a US. do veducich pozicii informacnych sluzieb Lybie:
1 – Hassi Salem – US obcianstvo, post – Predseda Lybijskej informacnej sluzby,
2 – Noah Mustafa – Viceprezident Lybijskej informacnej sluzby.
Dalej zdroj z Lybijskeho ministerstva vnutra potvrdil ze, Seif al Islam Kaddafi spolu s oddielom vojakov z kmena Al Zintan navstivil  lokalitu Bab al Azzizia a aj dalsie miesta v Tripolise. Vsetko prebehlo v co najkratsom moznom termine-pocas dvoch dni. Cielom bolo zistit, ci v tychto lokalitach zostali neporusene a nevyrabovane tajne skryse s financnymi obnosmi a zlatom, kde boli predtym cennosti uschovane, zapecatene a zamaskovane. Svedkovia potvrdzuju, ze sa z navstivenych miest ozyvala strelba a vykriky nadsenia. Miliardy Jamahirie sa teda nedostali do nepovolanych ruk akokolvek sa NATO a NTC rebeli snazili, pricom ich mali stale “pod nosom”. Tato operacia bola mozna az teraz, nakolko velka cast Tripolisu je znova oslobodena a umoznuje relativne bezpecny pohyb pre privrzencov Jamahirie.

Zdroj dalej uvadza, ze Seif opustil Tripolis okamzite po tom, co cennosti boli najdene a “zabezpecene.”

Novy link pre informacie o Jamahirii:

http://africaindependence.com/AljamahiriaComProJamahiriyaWebsites.aspx

NTC/NATO zoldnieri likviduju sami seba pocas strelby: